“ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ DEĞİL NASİHAT KÜLTÜRÜ İLE HAREKET EDECEĞİZ”

Eklenme Tarihi: 4 Ağustos 2023, Cuma - 12:50   Okunma Sayısı: 485605
Sinop’ta 2011 yılında yayın hayatına başlayan ve kurulduğu ilk günden bugüne kadar Sinoplunun sesi olmak için çalışmalarını sürdüren Sinop Pusulası Gazetesi’nde imtiyaz değişikliği gerçekleşti. Gazetemiz bundan böyle SİNTEK Oto İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde yayın hayatını sürdürecek.

Gazetemizin yayın merkezinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde SİNTEK Oto İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına gazetemizin imtiyaz sahipliği görevini devralan Şefik Çakıcı ve gazetemiz Haber Yönetmeni Murat Yılmazer basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Sinop Pusulası Gazetesi’ni SİNTEK Oto İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına devralan imtiyaz sahibi Şefik Çakıcı da bu görevi devraldıkları için heyecanlı olduklarını belirtti. Basında eleştiri kültürü ile değil nasihat kültürü ile hareket edeceklerinin altını çizen Çakıcı; “Eleştirmek bir taraftargirlik demektir ama nasihat anlayana ilk söyleyişimde karşı tarafa mesaj veren ve karşı tarafta da etkisini bulan bir söyleme şeklidir” dedi.

2011 yılında yerel gazete olarak Sinop’ta yeni yayın hayatına başladıklarını belirten Murat Yılmazer; “2011 yılında Sinop’ta yerel bir gazete olarak yayın hayatına başladık ve yaklaşık olarak 13 yıldır Sinop’un sorunlarının çözülmesi noktasında, Sinop’a ne yapılması gerektiği konusunda ve halkın sesi olma noktasında çıktığımız bu kutsal yolda kimselerin kalbini kırmadık. Elimizden geldiği kadar devletin ve milletin menfaati için mücadele ettik. Şükürler olsun bugüne kadar hakkımızda açılmış ne bir dava dosyası oldu ne de yalan haberlerden dolayı bir tekzip yayınlamadık. Bu zaman diliminde bizimle ilgili genelde yerel gazeteler yalan bilgi ve belgelerle haber yaptılar, internet sayfalarından hakkımızda yalan yanlış iftiralar attılar ancak biz tüm bunlara rağmen yolumuzdan dönmedik ve işimizi dimdik ayakta yürüttük. Kim bizlere kırgınsa kesinlikle muhtemelen bir yanlışını görüp hakkında bir haberi çıkmıştır. Bizleri bugüne kadar destekleyen, gazetemizin ayakta kalabilmesi için abone olan, reklam veren ve Sinop Pusulası Gazetesi’ni kendi gazetesi gibi gören tüm Sinoplulara teşekkür ederiz. Bizler aynı kadro ile yolumuza devam edeceğiz. Yine Sinoplunun sesi olmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımda burada 13 yıldır mücadele verdiler, burada hakları çoktur, çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim, güzel bir 13 yıl geçirdik ve bundan sonra da beraber devam edeceğiz. Gazetecilik mesleği kısaca şudur; bir kişi ya da kurumda bir usulsüzlük, yolsuzluk var ise şayet bu da bir gazetecinin eline geçiyorsa bu yolsuzluk ve usulsüzlüğü evrakları ile birlikte bildiği halde buna göz yumuyorsa 87 milyon kişinin hakkı var demektir. Vatandaş bilmeyebilir ama gazeteci bunu bilmek zorundadır” diye konuştu.

 “SİNOP’A VE BASINA DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Değerli başkanım, Sinop’un güzide basın mensupları. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün yeni bir iş hayatına başladım” diyen Şefik Çakıcı, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Siyasi hayatımda belki bazen ön yargı ile baktığım, bazen eleştirdiğim basın yayın organlarının tamamen içinde buldum kendimi ve artık bir basın yayın organının da sahibi oldum. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sinop Pusulası Gazetesi 2011 yılında kurulan ve bugüne kadar Sinop’a ve basına değer katan bir haber anlayışı ile yayın hayatını sürdürmüş bir gazete bugünden itibaren de benimle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dolayısıyla Murat Yılmazer ve bu gazete çalışanlara hem Sinop’umuz adına hem basın camiası adına hem de şahsım adına da özellikle teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kendilerinden. Bu gazetenin buralara kolay gelmediğinin farkındayım, gazetecilik kolay bir iş değil. Ben 1 haftadır içindeyim, hakikaten büyük bir emek var burada.

“HABERLER DEDİKODUYA DEĞİL BİLGİYE VE BELGEYE DAYALI OLMALIDIR”
Peki benim nasıl bir basın anlayışım var ve bundan sonra Sinop Pusulası Gazetesi nasıl bir anlayışla hareket edecek hemen ondan bahsedeyim; basın bir kitle iletişim aracıdır aslında. Her türlü haber ve fikirleri topluma ulaştıran bir yayındır. Dolayısıyla bu yayın ve haberler dedikoduyla değil artık bilgiye, belgeye ve olaya dayalı olması gerekiyor. Buna zaten her basın mensubu arkadaşımız dikkat ediyor, özellikle Sinop Pusulası Gazetesi dikkat ettiği gibi bundan sonra da dikkat edecek.

“BASIN HER KESİME HİTAP ETMELİ, HERKES BU GAZETEDE KENDİNİ GÖRMELİ”
Peki Sinop’ta basın ne yapmalı; burada bizlerden büyük olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız ve sizler varsınız ama benim kendi anlayışım şu; basın aslında sokaktaki bir köpeğin sesidir, evdeki bir kedinin sesidir, yetimin sesidir, öksüzün sesidir, esnafın, iş adamının, memurun aslında toplumun her kesiminin sesidir. Dolayısıyla herkes o gazeteye bakınca kendini orada görmesi lazım. Bazen esnaf kendini görmesi lazım, bazen bir yetim kendisini görmesi lazım. Biz bu anlayış ile hareket edeceğiz.

“ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ DEĞİL NASİHAT KÜLTÜRÜ İLE HAREKET EDECEĞİZ”
Benim özellikle anlayışım şudur; insan ve basın dili şöyle olmalıdır; biz eleştiri kültürü değil nasihat kültürü ile hareket edeceğiz. Eleştirmek bir taraftargirlik demektir ama nasihat anlayana ilk söyleyişimde karşı tarafa mesaj veren ve karşı tarafta da etkisini bulan bir söyleme şeklidir. Dolayısıyla bugün kızım Ece ile beraber burada sizlerin karşısındayım. Tekrar Murat Yılmazer’e ve burada çalışan bütün ekibe canı gönülden, özellikle kalpten teşekkür ediyorum. Sizlerin zorluğunu, sizlerin mutluluğunu bundan sonra hep birlikte yaşayacağız diyorum”

Devir teslim töreninde yer alan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel de Şefik Çakıcı’yı tebrik ederek bundan sonraki süreçte kendisine başarılar diledi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI