TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VAKFI YOKSULLUĞUN OLMADIĞI HEPİTALİST TÜRKİYE İÇİN İSTANBUL MARATONUNDA KOŞUYOR

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2023, Pazartesi - 12:49   Okunma Sayısı: 178775
1 TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VAKFI YOKSULLUĞUN OLMADIĞI HEPİTALİST TÜRKİYE İÇİN İSTANBUL MARATONUNDA KOŞUYOR Basın Bülteni 30 Ekim 2023 Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) 5 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan 45. İstanbul Maratonuna, “Hepitalist Bir Türkiye İçin Güçlü Kadınlarla El Ele!” mottosuyla katılıyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) 5 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan 45. İstanbul Maratonuna, “Hepitalist Bir Türkiye İçin Güçlü Kadınlarla El Ele!” mottosuyla katılıyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, yaptığı açıklamada, "Türkiye Grameen Mikrofinans Programı; 20 yılı aşkın süredir “Yoksulluğun Olmadığı Hepitalist bir Türkiye” amacıyla, dar gelirli kadınlara yönelik küçük bir sermaye olan mikrokredi faaliyetini 69 ilde 100 şubede sürdürüyor.  Türkiye’de mikrokredi uygulaması; 2003 yılında ilk defa Diyarbakır’da 18 Temmuz 2003 tarihinde, her biri 500 lira olan çeklerle, 6 yoksul kadına toplam 3.000 lira mikrokredi verilerek başlatıldı. Türkiye’de hiç kimse ilk sermaye olarak dağıtılan 500 lira ile gelir getirici bir iş yapılabileceğine inanmamıştı. Ancak, 2003 yılından beri, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı bünyesinde mikrokredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), 1 milyar 636 milyon lirayı aşan mikrokredi desteğiyle, 210 bin dar gelirli kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir." dedi.

Akgül, "TİSVA; dar gelirlilerin ekonomik refahlarını uygun finansal araçlarla iyileştirmeyi esas alan yoksulluktan arınmış bir Türkiye için, mikrokredi dağıtım faaliyetleriyle hem geçmişte hem de günümüzde dar gelirli ve finansal açıdan zor durumda olan kadın girişimcileri desteklemek için aralıksız çaba göstermektedir. “Koşucularımız; birer “Merhamet ve İyilik sahibi Hepitalist!” olarak her 5.000 TL bağışla 1
yoksul kadının bir yıllık sermaye ihtiyacını karşılayabilir. TİSVA koşucusu olarak, yoksullara yönelik küçük sermaye olan mikrokredi
uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına iyilik yaparak destek olabilirsiniz. TGMP, Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'nin (SKH) bir numaralı hedefi olan, 2030 yılına kadar yoksulluğu ortadan kaldırmak amacıyla hareket ederek insanlığa hizmet vermeyi sürdürmektedir. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon kadının, yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına yönelik mikrokredi faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için daha fazla finansman kaynağına ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI