TükoDer ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2024, Pazartesi - 13:30   Okunma Sayısı: 147
Tüketiciyi Koruma Derneği(TükoDer) Sinop Şubesi üyeleri önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurul öncesi kahvaltı programında bir araya geldi.

TükoDer Sinop Şubesi olağan genel kurula hazırlanıyor. 24 Mart’ta yapılması planlanan genel kurul öncesi dernek üyeleri kahvaltı programında bir araya geldi. Sinop Trabzonlular Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen programa CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, Sinop Defterdarı Mustafa Karadeniz ve üyeler katıldı. Programda konuşan TükoDer Sinop Şubesi Başkanı Neslihan Şahin, katılımlarından dolayı üyelere ve davetliler teşekkür etti. Kentte vatandaşların haklarını korumak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şahin, “Derneğimizin amacı, tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesidir. Bu amaçla örgütlenerek, tüketici bilincini oluşturmak, evrensel tüketici hakları paralelinde, tüketicilerin kendilerini koruyabilecek bilinç ve örgütlülük düzeyine gelmesi için çalışmalar yapmaktadır. TükoDer, sadece bireysel tüketici sorunlarıyla değil, genel sorunlarla ilgili çalışmalar da yapar.” dedi.

 

Şahin, satın alınan ürünlerle ilgili sorun yaşayanların mutlaka haklarını araması gereğine dikkat çekti.

Programda söz alan CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz de, derneğin önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Gürbüz, “Tüketiciyi Koruma Derneği, tüketici haklarını koruduğu gibi bir bilinçte oluşturuyor. Aynı zamanda kaliteyi de arttırıyor. Ürünleri firmalar üretirken bu dernek ve bilinçli vatandaşlarımız sayesinde daha sağlam, daha uzun vadeli ve Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE)  göre üretme zorunluluğunu hissediyor. O yüzden sivil toplum örgütlerinde bu derneğin çok önemli bir yeri var.” dedi.

“BELEDİYE OLARAK DESTEK VERECEĞİZ”

STK’ların ve deneklerin ayakta kalmakta güçlük çektiğini ifade eden Gürbüz, “STK’ların ayakta kalmaları için hem yerel idareden hem genel idareden bir takım desteklere ihtiyacı var. Bizler bunun bilincindeyiz. Çünkü hem hayat pahalılığı hem stopaj, kira giderleri, üyelerin bir çok derneğe üye olmalarından dolayı aidat giderleri bir maliyet olarak karşımıza çıkıyor. Biz bunun farkındayız.

“OFİSLER KURACAĞIZ”

Biz yeni bir belediye hizmet binası yapacağız. Çünkü belediye hizmet binamızın yeri  rüzgârlara açık, kolay ulaşılabilir mesafede değil. Hem trafik yoğunluğumuzu artırıyor hem de o bölgede çok büyük bir nüfus yoğunluğumuz yok. Belki, gelecek yıllarda yeni imar planlarımızda bu artacaktır mutlaka ama bir 10 yıla kadar nüfus yoğunluğa olmadığı noktadayız. Dolayıyla şehir merkezinde ulaşımı kolay bir teknolojik modern bir hizmet binasında ihtiyacımzı var. Aynı zamanda tarihi bir mekânda da belediye başkanlığı binamıza ihtiyacımız var. Biz modern bir bina yaptığımız gibi tarihi bir binamızı da belediyemize kazandırmak istiyoruz. Modern binamızda bir evlendirme dairemiz olacak. 2 tane toplantı salonumuz olacak. Bu toplantı salonlarımızı üyelerin sayısına göre STK’lar, demokratik kitle örgütleri, oteller kullanacaklar. Aynı zamanda bir katımızda ekonomik güçlük çeken STK’larımıza, derneklere, ofisler vereceğiz. O ofislerde belediyenin  imkânlarından faydalanarak ofislerde hazır bulunacaklar. Ve o toplantı salonlarını da kullanabilecekler. Biz vatandaşlarımızın yaşantılarını kolaylaştırmak amacındayız. STK’ları ve dernekleri de ayakta tutmak adına elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gürbüz, kadın üyelere çiçek takdim etti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI