103 YILDIR BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİ

Eklenme Tarihi: 13 Mart 2024, Çarşamba - 13:32   Okunma Sayısı: 176
12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü için Sinop’ta etkinlik düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi tarafından “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mili Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü” kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Ardından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan şiir ve müzik dinletisi sundu. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın yazılışı ve yarışmaya katılımı ile ilgili sahnelenen tek kişilik tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca liseler arası yapılan “Türkün Özü, Akif’in Sözü” temalı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Anma etkinlikleri Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtasının coşkuyla okunmasıyla sona erdi.

Program sonrası protokol üyeleri tarafından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u konu alan resim sergisi ve kitap reyonu gezildi.

Etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran ve İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ile birlikte parti teşkilatları, öğrenciler ve veliler de izleyici olarak katıldı.

Kaynak: Ece ÇAKICI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI