BAYRAKTAR AKINCI İHA-230 İLE ÇİFTE ATIŞ

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2024, Pazartesi - 13:07   Okunma Sayısı: 216
Türk savunma sanayi önemli bir eşiği daha başarıyla geçti. Taarruzi insansız hava aracı Bayraktar Akıncı iki adet süpersonik füze İHA-230 ile bir kere daha hedefini tam isabetle vurdu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar o anlara ait görüntüleri Türk Havacılığının altın çağı notuyla paylaştı.

Bayraktar Akıncı, İHA-230 füzesi ile 38 fiyat irtifadan gerçekleştirdiği test atışında 100 km mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu. Bayraktar Akıncı, İHA-230 füzesi ile 38 fiyat irtifadan gerçekleştirdiği test atışında 100 km mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar o anların yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Akıncı'nın başarısını Türk Havacılığının altın çağı olarak duyurdu.

Bayraktar Akıncı, İHA geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca süren atış testlerini başarıyla tamamladı. Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi İHA-230 ile Tekirdağ Çorlu'da Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan Bayraktar Akıncı, uzun menzili atış testi icra etmek üzere SİNOP'a yol aldı. Bayraktar Akıncı'nın SİNOP atış alanında 38 bin fitirtifadan ateşlediği İHA-230 süpersonik füzeleri Karadeniz açıklarında 100 km mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu. Savunma Sanayi Başkanlığı liderliğinde üretilen Bayraktar Akıncı projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı-TİHA'ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor. Bayraktar TB2-SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar Akıncı-TİHA için de şimdiye kadar 9 ülkeyle olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI