'Bilgiyi kaynağından öğrenin'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:51   Okunma Sayısı: 6462
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Ergül gazetecilere, belediye olarak hayata geçirmeyi planladıkları ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’ta görev yapan gazetecilerle dün bir araya geldi. Yelken Kulüp Restaurant’kaki programda konuşan başkan Ergül, Sinop basınının seviyeli ve vatandaşı doğru bilgilendirici yayınlar yaptığını söyledi.

Başkan Ergül; “Sinop’ta seviyeli bir basın-bürokrat var diye düşünüyorum. Sizler de doğru, düzgün bilgileri halkımızla paylaşıyorsunuz. Bilgiyi kaynağından öğrenin. Sansasyonel durum yaratmak için haber yapmamak gerekir” dedi.

SAKARYA CADDESİ PROJESİ
Sakarya Caddesi Projesi’nin son durumu ile ilgili olarak başkan Ergül, “2017 yılı için 3 önemli konumuz var. Bir tanesi hepimizin gördüğü Sakarya Caddesi Projesi, şimdi buradaki çalışmalarımız cephe kaplamaları işleri yapılmakta. Yakın zamanda bunun da ihalesini çıkartacağız. Biz Sakarya Caddesi Projesi’ni Haziran ayında bitireceğiz. Geç kalmış değiliz ancak daha erken bitirmek zorundayız diye düşünüyorum. Alt yapıyı yaptık. Burası Sinop’un kalbi. Tabi haklı olarak insanlar burası neden geç kalıyor diye bizleri eleştirebiliyor. Biz caddenin altında elektrik hatlarını, su hattını, telefon hattını, doğalgaz yeni geçti, kısacası her şeyi yeniledik. Bu nedenle çalışmalar biraz sarktı. Sonrasında yağmur oluklarını yeniledik. Bu aşamadan sonra da üst yapıyla ilgili bölümleri yapmaya başladık. Bu nedenle Sinoplulardan birazcık daha anlayış, biraz daha hoşgörü bekliyoruz. Caddede taban çalışmalarından sonra cephe kaplamaları işlemleri için de arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

ÇEKEK YERİ SONUÇLANIYOR
Çekek yeri ile ilgili olarak uğraşlarının devam ettiklerini belirten başkan Ergül; “Bir diğer 2017’deki hedeflerimizden birisi de bizim yıllardan beri uğraş verdiğimiz Çekek Yeri Projesi. Hala uğraşımız devam ediyor. Mahkeme sonuçlandı. 3-4 sene içerisinde her şeyiyle. Burada problemli bir tekne var. Bunun için biz daha önce mahkeme kararı almıştık. Bunu yeniledik. Hatta suda yüzebilir diye bilirkişi raporu da aldık. Şimdi ilgili ile temasa geçmeye çalışıyoruz. Bir de daha bizim projemizin tasdik edilmesi lazım. Bu yüzden biraz da ağırdan alıyoruz biz de bu projeyi. Ama bu kış döneminde yaz gelmeden orası temizlenecek. Burası ile ilgili ideallerimizden bir tanesi Sinop’a yakışır bir şekilde yapmak. Bir de burasının yanında Sinop’un ihtiyacı olan bir yat limanı marina projemiz var 70 teknelik. Bunun için de KUZKA’dan 8 milyon TL’lik bir hibe kredi aldık. Marina ile ilgili olarak bir fizibilite aşamasını tamamladık. Şimdi proje aşamasındayız” şeklinde konuştu.

 

 

KUMKAPI İLE AYANCIK YOLU ARASINA YOL
Sinop trafiğini rahatlatmak adına Kumkapı tarafına yol yapma planları olduğunu belirten Ergül; “Diğer düşüncemiz Kumkapı ile Ayancık yolu arasında 8 km’lik bir yol var. Bu yolun Alan Projesi hazır. 3 seneden beri görüşmemiz devam ediyor. Bu belediyeyi biraz zorlayan bir proje. Burası aynı zamanda bir turizm yoludur, yapılması lazım. Sinop’un ikinci alternatif yoludur. Bu yol için çabalarımız devam ediyor. İnşallah bu yolu biz hayata geçiririz diye düşünüyorum. Çünkü bu yol Sinop’un olmazsa olmazı. Bu yolu yaptığımızda Sinop rahat bir nefes alacaktır” dedi.

YÜZDE 10’U KALDI
Başkan Ergül, “Üçüncü konu da yarım kalan bir işimiz var. Sinop’u daha temiz bir Sinop, daha bir mavi bayraklı bir Sinop haline getirebilmemiz için ihalesini yaptığımız ve az kalan bir işimiz var. Yüzde 10’u kaldı. Ön arıtmalı Derin Deniz Deşarjı Projemiz bu. Biz bu ihalenin 2.sini yaptık. Geçtiğimiz gün yanıma bir arkadaşımız geldi. Burasının ihalesini kendisi almış taşeron olarak. Hatta şuan Sinop iskelesinde demirli duran gemi ile bizim deniz dibine döşediğimiz boruların antrajının yapılması lazım. Şimdi bunların antrajlarının veya başka yol ile olacaksa bunların tamamlanması aşaması var. Bir de bunların yanında daha temiz bir Sinop için terfi noktalarına bizim birleştirmemiz gereken mahalleler, köyler var” ifadelerine yer verdi.

ADA MAHALLESİ İKİYE AYRILIYOR
Mart ayının ilk haftasında, Ada Mahallesi’ni Ada ve Zeytinlik olmak üzere ikiye ayıracaklarını hatırlatan başkan Ergül; “Çok büyük çünkü bu mahalle. Bu mahallemiz için bir muhtarlık seçimimiz olacak. Bir de malum Bostancılı, Ordu, Osmaniye ve Korucuk köyleri, köy statüsünden çıkartılarak resmen Sinop'un mahallesi oldu. Bununla birlikte Sinop psikolojik eşik olan 50 bin nüfusunu aşmış olacak” dedi.

ÖNEMLİ PROJELERDEN SONRA TELEFERİK PROJESİNİ YAPMAK İSTİYORUZ
Gelecek 10-20 yıl içerisinde Sinop’un Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını savunan Ergül; “Bir de hayalim var. Tabi bu düşüncem anlattığım önemli projeleri hayata geçirdikten sonra bu hayalimi gerçekleştirmek olacak. Türkiye’de bazı noktalarda teleferikler var. Örneğin Ordu’daki. Benim de şöyle bir düşüncem var. Pervane tepesinden olduğu yerden, Sinop’un ortasından doğru seyir tepesinin bulunduğu Şahin Tepesi mevkiine doğru bir teleferik olmasını istiyorum. Bu projenin de kaba taslak bir fizibilitesini yaptık. 7-8 milyon TL’lik bir bedel görünüyor şimdilik bu proje için” diye konuştu.

UĞUR MUMCU MEYDANINA DA EL ATACAĞIZ
Uğur Mumcu Meydanı için de düşüncelerinin olduğunu belirten başkan Ergül, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burası Sinop’un tam bir odak noktası. Burada bir havuz var. Benim de hiç hoşuma gitmiyor burası. Burayı yepyeni bir hale getireceğiz. Bu yaza da yetişeceğini şimdiden söyleyeyim. Burada o havuz yine kalacak. Bu havuzda 3 kademeli bir su hareketi, ışıklandırması olacak. Zeminini de tıpkı Sakarya Caddesi Projemizdeki gibi şık mermerlerden oluşan bir kaplama yapmayı planlıyoruz.

İTİRAZLARI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ
İmar planını yaptık. Tabi ki yaptığımız çalışmalarda herkesi memnun etmemiz mümkün değil. İmar Planları’mızda 700 civarında bir itiraz söz konusu oldu. Bu 700 itirazın içerisinden hakkaten bizim yanlış yaptığımıza inandığımız 40 tane gerçekten vatandaşın itirazının haklı olduğu yer var. Örneğin bir vatandaşın 2 katlı binasının yerinin olduğu yer yeni imar planında yeşil alan olması gibi. Bu itirazların sonrasında meclis yapılanları tekrar gözden geçirecek. Şuandaki aşama gözden geçirilme süreci şekliyle devam ediyor. Bundan sonraki meclisimizde Şubat ayı meclisimizde bu planlar geldiğinde bunun kararı verilecek. Bizim İmar Planları’mız tamamlanmıştır”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI