VALİ İPEK, UYGUR ÖZAY İLKOKULU’NUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:52   Okunma Sayısı: 6623
Boyabat’ta hayırsever işadamı Muharrem Uygur Özay’ın arsasını bağışlayarak yaptırılan ve kendi adına açılan okul, önceki gün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Törende Vali Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, protokol üyeleri, İşadamı Uygur Özay ve ailesi hep birlikte okulun açılış kurdelesini kestiler.

Uyzay İlkokulu’nun açılışı önceki gün gerçekleştirilen törenle yapıldı. 2013 yılında Boyabat İlçesi Esentepe Mahallesindeki 3950 m2 lik arsasını bağışlayan Boyabatlı hayırsever işadamı Muharrem Uygur Özay’ın adının verildiği, 16 derslikli Uygur Özay İlkokulu hizmete açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni halk oyunları gösterileriyle devam etti. Törenin açılış konuşması İşadamı Muharrem Uygur Özay tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasının ardından Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney konuşmalarını yaptılar.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Bugün böyle hayırlı bir vesile ile burada bulunmaktan son derece mutluyum. Son derece gururluyum. Bu davetinden dolayı saygıdeğer Uygur Özay beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Eğitim her zaman ifade edilir. İnsana yapılan yatırımdan daha katma değerli başka bir yatırım yok. Bu vesileyle, eğitime verdiği katkılardan dolayı saygıdeğer işadamımız Uygur Özaya teşekkür ediyorum. Bu okulun Boyabatımıza, çocuklarımıza, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, “Demokratik, sivil, özgürlükçü bir eğitim ortamını çocuklarımıza sağlamaya çalıştık. Bugün Türkiye de bütçeden en büyük payı alan Milli Eğitim Bakanlığımız eğitim yatırımlarını süratle sürdürürken, Sinop’a ayrılan en büyük payı yine eğitim yatırımları oluşturmaktadır. 2016 yılı içerisinde yapımına başlanmış, açılışa hazır hale gelmiş ve proje çalışmaları başlamış olan 22 tane eğitim tesisimizin toplam maliyeti 132 Trilyon TL’dir. Dolayısıyla 132 Trilyon TL ile 22 tane eğitim tesisimiz önümüzdeki günlerde bir kısmının temeli atılmak suretiyle, bir kısmının açılışı yapılmak üzere, bir kısmının ihalesi yapılarak Sinoplu hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bugün de burada fevkalade bir okulumuzu sizlerin hizmetine sunuyoruz. Değerli Uygur Özay ağabeyime, onun şahsında ailenin bütün mensuplarına, İstanbul’dan ve değişik yerlerden bizim misafirimiz olarak buraya gelen herkese teşekkürler ediyorum. Saygılarımı arz ediyorum. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop’un eğitim ve öğretime çok değer verdiğini ifade ederek “ Sinop’ta yeni göreve başladım. İlk konuşmamı da ne güzel ki böyle hayırlı bir hizmetin açılışında yapıyorum. Sinop eğitim ve öğretime çok değer veren bir ilimiz. Bunun en güzel göstergesi de sadece bir okulumuzda çiftli öğretim var. Diğer okullarımız da tekli öğretim olarak gün boyu eğitim verilmektedir. Buradaki en büyük katkı, hem Sinoplu işadamlarımızın, hem Sinop’ta ki bugüne kadar ki çalışan yöneticilerimizin ve en önemlisi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı eğitim-öğretim seferberliğinin Sinop ilimize en güzel şekilde yansımasını sağlayan siyasetçilerimizin olmuştur. Bu anlamda bugüne kadar ki Sinop’un eğitim-öğretimine katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza ve büyüklerimize buradan teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. İlimizdeki bazı okullarımızın geçmişten kalma olmasından kaynaklı yenilenmelerine ihtiyaç vardır. Bu anlamda Milletvekilimiz Nazım Maviş’in Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olmasından dolayı Sinop olarak gerçekten şanslıyız. İnşallah okullarımızın onarımlarını biran önce yapacağız.

 

Devlet kaynağı dışında yatırımlarımıza katkılar sunacak Sinoplu olan ve Sinop dışında tırnaklarıyla bir yerlere gelmiş ve bugün gerçekten Türkiye’nin sayılı kişilerinden olan işadamlarımız da var. Bu işadamlarımızın da gönlü bol ve içlerinde memleket sevgisi var. İşte bunların en güzel örneklerinden bir tanesi de hayırsever İşadamımız Uygun Özay ve ailesidir. Bundan sonrada yapacakları yeni projelerde bizlerde her türlü desteği vereceğimizi buradan ilan etmek istiyorum. Bu anlamda Sinoplular ve Yöneticiler olarak bizlere düşen görev, geleceğin Sinoplularını, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri hem ülkesine, hem memleketine, hem de insanlığa faydalı evlatlar olarak yetiştirmek olacaktır. Bu konuda biz yöneticilere ve değerli öğretmenlerimize çok iş düşüyor.

Nasıl ki, 15 Temmuz 2016 gecesinde hiçbir şey düşünmeden ülkesine, demokrasisine ve Cumhuriyetine sadece bedeniyle sahip çıkan yurttaşlarımız varsa bundan sonra aynı şekilde ülkesine, memleketine, hem bedeniyle, hem zihniyle, hem de çalışmasıyla sahip çıkacak nesilleri yetiştirmek bizlerin en büyük görevi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, bizlere böyle güzel bir eseri kazandıran Uygur Özay beyefendiye ve onun ailesine ve bugün aramızda bulunan çok kıymetli misafirlerimize, siz değerli Sinoplu ve Boyabatlı kardeşlerime Uygur Özay İlkokulu’nun hayırlı uğurlu olmasını ve gelecek nesillerimiz için ülkesine faydalı, kendisine ve bölgesine faydalı insanlar yetiştirmesine vesile olması diliyorum” dedi

Vali İpek konuşmasının ardından hayırsever işadamı Muharrem Uygur Özay'a eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

Plaket takdiminin ardından, Vali Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Protokol üyeleri, İşadamı Uygur Özay ve ailesi hep birlikte okulun açılış kurdelesini kestiler.

Kurdele kesimi sonrasında toplu fotoğraf çekiminin ardından, Vali İpek ve beraberindekiler okulu gezdiler. Sınıfları ziyaret ederek öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet ettiler.

Açılış törenine Vali Hasan İpek’in yanısıra, Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Siyasal Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar, Boyabatlı işadamı Muharrem Uygur Özay ve ailesi, Boyabatlı vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI