ÜNİVERSİTELİ GENÇLER ÖRDÜKLERİ ATKI VE BERELERLE KÖY ÇOCUKLARINI ISITIYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:52   Okunma Sayısı: 6985
Sinop’un Ayancık İlçesi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan kız öğrenciler köy okullarındaki çocuklara atkı ve bere ördü. Üniversite öğrencileri ayrıca, harçlıklarından artırdıkları paralıyla da kırtasiye malzemesi alıp çocuklara verilmek üzere Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu’na teslim ettiler.

Sinop’un Ayancık ilçesinde okuyan üniversite öğrencileri örnek bir sosyal projeyi hayata geçirdiler. Ayancık İlçesi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler kırsal kesimde yaşayan çocuklar için atkı ve bere ördü.

Ders dışındaki saatlerde kaldıkları yurtta, çocukların üşümemesi için yünlerle bere ve atkı ören kız öğrenciler projeye de  "Isıtan Eller" ismini verdi. Harçlıklarından artırdıkları paralarıyla da kırtasiye malzemesi alan öğrenciler, özenle paketledikleri hediyeleri İlçedeki Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu’na bizzat getirip teslim ettiler. Öğrencileri okul girişinde Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Özcan Yavuz karşıladı.

Üniversite öğrencilerinin bu davranışı karşısında duygulandığını belirten Yavuz, “Zaten milletimiz yardım severlik bakımından dünyanın en önde gelen milletlerindendir. Özellikle bu genç kuşağın sorumluluk üstlenmesi ülkemizin geleceği adına bizleri duygulandırdı. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu sorumlu davranışınızdan dolayı ellerinize sağlık diyorum. Bunları çocuklarımıza, minicik yavrularımıza ulaştırmayı bir görev addediyoruz” şeklinde konuştu.

‘Isıtan Eller’ projesinin örnek bir proje olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, “Bu proje bizim AR-GE birimimizdeki öğrencilerimizin hazırladığı bir proje. Bize böyle bir talep geldi. Bizde onlara çeşitli imkanlar sunduk. Atkı-bere için gerekli olan materyalleri ve malzemeleri kendilerine takdim ettik. Onlar da bunu en iyi şekilde değerlendirdiler. Çok güzel de örmüşler. Hepsi renk renk ve birbirinden güzel ürünler.  “Isıtan Eller” projesi ile hem elleri hem de gönülleri ısıttılar. Köy okulunda kalan kardeşlerine kendi elleriyle, kendi göz nurlarıyla atkı bere ördüler. Bizde onlara eşlik ettik. Köye getirip çocuklarımızı sevindirdik. Ayrıca gençlerimiz kendi harçlıklarından çeşitli kırtasiye malzemeleri ve hediye almışlar. Bu yardımlaşma kültürünün gençlerimiz adına dile getirilmesi, uygulanması bizi ayrıca mutlu etti. Ben emeği geçenlere ve özellikle öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Canan Topuz ise yurttaki öğrencilerin ilmek ilmek dokudukları atkı ve bereleri köylerdeki çocuklara ulaştırdıklarını söyledi.  Topuz, “Köylerdeki kardeşlerimize ulaşarak onları mutlu etmek istedik. Asıl amacımız gençlerimiz ve küçük kardeşlerimiz arasında gönül bağı oluşturmak, gönülleri ısıtabilmektir. Atkı ve berelerimizi örmeye devam ediyoruz. Projeye destek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

Proje kapsamında serbest zamanlarda çocuklar için atkı ve bere ördüklerini anlatan üniversite öğrencileri , “Biz bu işe gönüllü olduk. Onların kalplerine dokunmak istedik. Onlara hediyeler hazırladık. Atkılar, bereler vs. Harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz paralarla da onlara defter kalem gibi kırtasiye malzemeleri aldık ve hazırladık. Bugün de teslimini yaptık. Hem onlar mutlu oldu hem de biz mutlu olduk” dediler.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI