'SIĞINAKTA' ÖĞLE YEMEĞİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:32   Okunma Sayısı: 6443
Sinop’un Durağan ilçesinde bulunan bir ilkokulun yemekhanesi olmadığı için öğrenciler öğlen yemeklerini kalorifer dairesi yanında bulunan sığınakta yemek zorunda kalıyorlar.

Durağan ilçesinin Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nun çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında okulun bir yemekhanesinin olmadığı için öğrencilerin öğlen yemeklerini sığınakta yediği görüntüler için yetkililerden çözüm çağrısında bulunuldu.

YEMEK YEDİKLERİ YER DAR VE SOĞUK
145 öğrencisi bulunan okulun 130’unun taşımalı sistemde olduğu için öğrenciler öğle yemeklerini kalorifer dairesi yanında bulunan sığınakta yemek zorunda kalıyorlar. Öğrencilerin yemek yedikleri sığınağın çok dar ve kalorifer sisteminin bulunmaması nedeniyle salonun çok soğuk olması da cabası.

PREFABRİK DE OLSA YEMEKHANE ŞART
Konu ile ilgili olarak okul müdürü Hüseyin Erkan, gerekli görüşmelerin yapıldığını, 2017 yatırım planına alınabilirse okul bahçesinde üst bölüme prefabrik bir yapıda bile olsa bir yemekhanenin şart olduğunu söyledi.

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ
Henüz geçtiğimiz gün açıklanan verilere göre TEOG’da ilk üç tercihlerine göre yerleşen öğrenci sayıları bakımından ilk sırada yer alan bir il olarak bu sorunun bir an önce yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Öğrencilerin steril ve güvenli bir ortamda yemeklerini yemelerini sağlamak ve minik öğrencilerin bu kalorifer dairesinde yemekte oldukları sırada olası felaketlerle karşı karşıya kalma ihtimallerinin düşünüldüğünde yetkililerin bu konuda daha hassas olmalarını ve bu soruna el atılmasını bekliyoruz.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI